Interessante Linksicoon-megafoon.png

Vereniging Ouders Kinderen en Kanker (VOKK)

De Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) steunt gezinnen met een kind met kanker en werkt aan optimale zorg voor kind en gezin in alle fasen. We zijn er niet alleen tijdens de behandeling voor je, maar ook daarna.

www.vokk.nl


Stichting Haarwensen

Veel kinderen die als gevolg van een medische behandeling of een andere oorzaak kaal zijn of worden, zouden er alles voor over hebben om weer met een volle haardos door het leven te kunnen.

Stichting Haarwensen zorgt ervoor dat deze kinderen een pruik van echt haar kunnen dragen. Zonder dat daar kosten aan verbonden zijn voor de ouders.

www.haarwensen.nl/

Haar doneren?!

Stichting Haarwensen maakt pruiken van echt haar. Zij zijn afhankelijk van mensen die hun afgeknipte haar willen doneren. Wil jij jouw haar afknippen of heb jij nog een staart in de kast liggen? Stichting Haarwensen is hier heel blij mee. Bekijk voordat je het haar toestuurt of afknipt hun “spelregels” om te zien of jouw haar wel geschikt is op hun website: www.haarwensen.nl/haar-doneren


 

De Regenboogboom

De Regenboogboom zorgt ervoor dat jij je eigen gevoel van kracht weer terugkrijgt. Met liedjes en verhalen laat Stichting De Regenboogboom je het Regenboogbos ontdekken. Een prachtige, veilige plek waar je even niet hoeft te vechten tegen angst, pijn en verdriet. Een plek waar er alle ruimte is voor jouw fantasie en dromen.

Weet je eenmaal de weg naar het Regenboogbos, dan ga je er iedere keer even naar toe als je daar behoefte aan hebt. Je rust er uit. Je wordt er beresterk van. En het lukt je steeds beter om met nare dingen in je leven om te gaan. Ook voor de mensen om je heen is het geweldig je weer zo te zien.

www.regenboogboom.nl/


 

De Liedjesfabriek

De Liedjesfabriek brengt muziek in het leven van zieke kinderen!

Muziek is ook een vorm van expressie. De kracht van muziek kan een waardevolle bijdrage leveren aan de levenskwaliteit van jong en oud. En dat is precies wat de Liedjesfabriek doet. Wij brengen muziek in het leven van kinderen die het minder goed hebben dan anderen. We bieden hiermee een plezierige én zinvolle tijdsbesteding. Met ook nog eens met een tastbaar eindproduct: een eigen lied èn clip!

www.liedjesfabriek.nl/


 

Achterste Voren

Sofie en Emma zijn twee zusjes met het hart op de juiste plek. Na het zien van de film ‘Achtste groepers huilen niet’, een verfilming van het boek van Jacques Vriens, kregen de meisjes inspiratie om wensen te laten uitkomen van kinderen met een ernstige ziekte. Na zelf gestart te zijn met de eerste acties, droegen steeds meer mensen, bedrijven en instanties hun initiatief een warm hart toe.

www.stichtingachterstevoren.nl


 

Amalia Kinderziekenhuis RadboudUMC

In het ziekenhuis liggen is nooit leuk. Gelukkig is er van alles te beleven in het Amalia kinderziekenhuis.

www.amaliakinderziekenhuis.nl/wat-is-er-allemaal-te-beleven/


 

Gaandeweg

Stichting Gaandeweg organiseert korte vakanties voor gezinnen met een kind dat kanker heeft of daaraan is overleden.
Een kind met kanker is voor ouders ontzettend zwaar om mee te maken. Het leven staat ineens helemaal op zijn kop en het gezinsleven ook. Alles staat in het teken van medische zorg, spanning, regelen en organiseren van zorg. Uitputtend voor ouders en hun kinderen. Stichting Gaandeweg organiseert en bekostigt korte vakanties in een bungalowpark in Nederland. Speciaal voor gezinnen met een kind met kanker of een kind dat daaraan is overleden. Er even tussenuit met het gezin. Even de spanning en zorg van alledag vergeten.

Op de website van Stichting Gaandeweg vindt u meer informatie over de activiteiten van de Stichting.

www.gaandeweg.nl/


 

Villa Pardoes

Sprookjesachtig vakantieverblijf, spierpijn van het lachen, vrienden voor het leven, even geen gedokter, een weekje onbekommerd genieten, tranen van geluk …. Villa Pardoes is heel veel. Vier woorden vatten alles treffend samen: daar vergeet je álles!

Villa Pardoes biedt écht een onvergetelijke gratis vakantie. Voor gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind van 4 tot en met 12 jaar. Voor kinderen die dolgraag een tijdje aan iets anders willen denken dan hun ziekte. Voor broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s die dromen van een onbezorgde week samen. Even alles vergeten.

www.villapardoes.nl

 

Deel deze pagina: