WELKOM

Hartelijk welkom op de vernieuwde website van de Stichting Vrienden van het Kinder Oncologisch Centrum (KOC) Nijmegen. Op deze site willen wij u graag in het kort vertellen wie we zijn en wat we (willen) doen voor de kinderen met kanker die in het KOC in Nijmegen behandeld en begeleid worden.             

Ieder jaar krijgen in Nederland ongeveer 500 kinderen (in de leeftijd tot 18 jaar) kanker. In het KOC in Nijmegen wordt jaarlijks bij circa 110 kinderen de diagnose kanker gesteld. Gelukkig is er voor het merendeel van deze kinderen goede hoop. Dankzij intensieve samenwerking, concentratie van zorg en protocollaire behandeling kunnen tegenwoordig zeven van de tien kinderen met kanker genezen.

Als bij een kind kanker wordt geconstateerd, lijkt de wereld in te storten. Er breekt een zware periode aan voor het kind en het gezin. Lange, zware behandelingen met chemotherapie, bestralingen en/of chirurgie zorgen voor veelvuldig bezoek en verblijf in het ziekenhuis. Onzekerheid en angst zorgen voor grote psychische belasting voor het hele gezin. Wij vinden dat deze kinderen, met hun ouders, broertjes en zusjes, extra steun van ons verdienen. Projecten die het kind en het gezin rechtstreeks ondersteunen, hebben daarom onze warme aandacht.

Daarnaast verstrekken wij subsidies voor onderzoek naar nieuwe behandelingen om actief mee te werken aan het vergroten van de levenskansen en de kwaliteit van leven voor de kinderen van het KOC.

Deel deze pagina: